Първокурсник от Военноморското училище спечели 1000 лв. стипендия от практикантската програма на Lidl

90% от участниците в програмата биха я препоръчали на свои приятели и връстници

15 септември 2022 г. София. Драгомир Шуманов – първокурсник във Висшето военноморско училище във Варна, спечели голямата награда от практикантската програма на Lidl. Той ще получи 1000 лв. стипендия за първата си година като студент, след като през летните месец работи в магазин на веригата в морския град.

Към него се присъединяват и още двама късметлии – Антония Андонова от Дупница и Ахмед Ахмед от Разград, които също получиха награда за успешното си представяне в програмата. Тя е на стойност 400 лв. и може да се използва за уикенд екскурзия или под формата на ваучери за пазаруване.

Антония Андонова

Ахмед Ахмед

Имената на тримата печеливши бяха изтеглени в томбола сред най-добре представили се практиканти. Късметът им бе в ръцете на инфлуенсърите Павел и Ицака, които бяха тазгодишните посланици на програмата и звездната изненада за нейния финал. Практикантите, получили най-висока оценка за своето представяне, се събраха в Русе, за да отпразнуват приключването на програмата със специално събитие на кораба „Русчук“. Освен разходка по река Дунав и среща с известното дуо, участниците се включиха и в акцията по почистването на плаж Сандрово край Русе, заедно със служители на компанията.  

Общо 139 пълнолетни ученици от цялата страна влязоха в магазините на Lidl, като част от 9-то издание на практикантската програма. За период от 2 месеца те видяха отвътре как работи голяма международна компания и опознаха процесите в един магазин. Самите практиканти споделят, че това, което им е харесало най-много, са динамичната среда, разнообразието от задачи, сплотеният и подкрепящ екип, както и общуването с клиенти. Признават също, че са станали по-отговорни, организирани, готови да се справят с различни предизвикателства и сложни ситуации.

Това е и причината за високата оценка, която дават на своята лятна практика в Lidl. Анкета сред участниците показва, че 90% от тях биха препоръчали програмата на своите приятели и връстници. 

„Бих останал в компанията, защото е изключително коректна и защото можеш да научиш много от всеки един колега, да придобиеш богат и разнообразен опит. Това е страхотна възможност за всеки млад човек, който иска да се развива в този бранш“, споделя участник в програмата.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 111 магазина в 50 града и над 3700 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.