Привличането, развитието и запазването на младите таланти е наш приоритет

Търсите ли нови предизвикателства и личен растеж в Coca-Cola Europacific Partners?

Търсите ли нови предизвикателства и личен растеж в Coca-Cola Europacific Partners? Тогава имаме чудесна възможност за вас. Бъдете част от нашата Университетска програма за таланти, която ще започне в София или Варна през настоящата 2022-а година!

В Coca-Cola Europacific Partners един от стратегическите ни приоритети е привличането, развитието и запазването на младите таланти, които стават част от компанията. През 2021 година подновихме една прекрасна глобална инициатива, насочена към студенти и завършващи в финансовата сфера – Университетска програма за Таланти, двугодишен проект на организацията. (т.н University Talent Program).

По време на Програмата студентът (назначен в София или Варна) придобива опит в няколко роли в нашата бизнес област Финанси. Ще има 4 х 6-месечни ротации през 2-годишната програма, като те могат да варират според бизнес исканията. Ще помолим участникът да бъде географски мобилен и да завърши една ротация в рамките на нашия Финансов център за споделени услуги, базиран в България. Пряка подкрепа ще бъде оказана от Ментор-доказал се лидер, който ще споделя ценни съвети и насоки. Ще бъде разработен и централен план за обучение, с цел да се развият уменията и поведението , които Coca-Cola Europacific Partners очаква от един бъдещ лидер.

Програмата ще подпомогне придобиването на опит във Финансите и обучение във Финансовия мениджмънт, Операции и Стратегии. Целта е след завършването й младият специалист да остане в компанията ни на ръководна позиция и да прилага знанията си.

Вижте историята на един от привлечените от нас таланти през изминалата година:

„Казвам се Велина Савова и от септември 2021г. съм част от програмата на Coca-ColaEuropacificPartners за студенти в областта на финансите. Първите 6 месеца от програмата прекарах в отдел счетоводство, а сега съм в Procurement. Предстои ми да завърша магистратура по финанси с фокус върху корпоративните финанси в Нов български университет. От малка обичам модата и в свободното си време съм модел и участвам в ревюта и фотосесии. Също така с двама приятели развиваме онлайн платформа за отдаване на бордови игри под наем.“

Зададохме няколко въпроса на Велина, с които да придобием реална представа за протичането на стажа и неговите резултати:

Опиши преживяването ти от програмата дотук си с едно изречение.

Безкрайно интересно, изпълнено с предизвикателства и нови знания всеки ден.

Кое е най-полезното, което си научила досега?

Как да се адаптирам към различна среда. В един момент правя счетоводни реконсилации, в следващия говоря с директорите на различни отдели в компанията. Двете ситуации са много различни, но общото е, че искам да се справя по възможно най-добрия начин със задачата, което изисква от мен да усвоя комбинация от технически знания и „меки“ умения.

Кое ти харесва най-много в UTP-програмата на CCEP?

Динамиката. Смяната на ролята на всеки 6 месеца не ти оставя време да се застоиш в зоната си на комфорт. Точно си изучил даден процес или как да изпълниш конкретна задача и попадаш на напълно различно място, където имаш изцяло нови отговорности! Това е особено ценно за някой като мен, който тъкмо започва професионалното си развитие.

Какво е посланието ти към студентите, които обмислят да кандидатстват по тази програма?

Да не мислят, а да кандидатстват! Програмата учи на много повече, отколкото който и да е летен стаж или junior позиция. Също така да бъдат отворени към новото и да не се притесняват да питат. Всички колеги са много отзивчиви и винаги са насреща да дадат съвет и да споделят опита си.

С какво се гордееш?

Преди да започне UTP-програмата бях твърде припряна в комуникацията с другите и нетърпелива всичко да се случва много бързо. Заради това понякога взимах недообмислени решения. По време на програмата се научих да съм по-търпелива (това се случва, когато се срещнеш с немската данъчна система!) и комуникирайки с хора буквално от цял свят, станах по-добър слушател. Тези качества пренесох и в личния си живот и хората около мен забелязват промяната!