Български студенти от цяла Европа кандидатстват за стаж в Lidl

Oт 1 юли до 31 август ще се проведе второто издание на стажантската програма на веригата

Български студенти от Холандия, Великобритания, Австрия, Германия, Дания и Италия са сред кандидатите за стаж в Лидл България. Тази година близо 120 младежи от България и чужбина кандидатстваха за второто издание на програмата, което е близо 2 пъти повече в сравнение с миналата година. 

Предстои обаче най-трудната част – финалният избор. От всички кандидати компанията ще избере 9 души, които ще видят отвътре как работи лидерът на търговията на дребно в Европа – ще натрупат ценен опит, а защо не и да започнат работа в Lidl. 

От 1 юли до 31 август те ще работят по конкретна практическа задача, която след това ще представят и защитят пред ръководството на компанията. Едновременно с това, стажантите ще преминат през допълнителни обучения – по управление на проекти и презентационни умения, ще разчитат на опитен ментор и ще се възползват от атрактивни придобивки – 800 лв. брутно месечно възнаграждение, 120 лв. ваучери за храна за периода на програмата, 1 ден отпуск за рожден ден и възможност за 5 дни неплатен отпуск. 

За да изберат най-добрите сред всички кандидатствали, екипът на Лидл България проведе специално онлайн събитие с участието на кандидат-стажантите, техните бъдещи ръководители и черешката на тортата – Манчев и Шишков. Разделени в 5 отбора, кандидатите преминаха през различни предизвикателства – да представят себе си и Lidl по интересен начин, да работят в екип и да „отключат“ специална escape стая, а за финал – да представят своя авторска Lidl рецепта пред кулинарното жури в състав Манчев и Шишков. Именно така те опознаха Lidl по нов начин и се срещнаха с бъдещите си ръководители в различна и неформална обстановка. 

Кои ще бъдат финалните избраници, ще стане ясно на 1 юли, когато Лидл България ще посрещне новото поколение стажанти. Стажантската програма на компанията се провежда за втора поредна година. В рамките на нейното миналогодишно издание своите идеи и проекти представиха 7 стажанти, като един от тях вече е част от екипа на веригата, доказвайки, че програмата е чудесна възможност за кариерен старт на младите хора. 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 105 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.